11 - Vi feirer Jesu måltid

Nattverd er et rart ord. Brødsbrytelse og Herrens måltid er litt lettere. Vi bryter brødet, som liksom er kroppen til Jesus, for å huske på at kroppen hans ble ødelagt for å redde oss. Og vi drikker vin eller rød saft, som skal være blodet til Jesus når Han døde. Vi får nattverd i menigheten. Det er som å spise og drikke Guds ord.

Har du prøvd å feire Jesu måltid hjemme, eller på tur? Det er kjempefint. Da pleier vi å lese litt fra Bibelen, synge en rolig sang og prate litt med Jesus.

Vi har lest fra mange steder når vi har hatt nattverd. Om når Israelsfolket ble reddet ut av Egypt, om å ta vare på alle i menigheten, om at Jesus skal komme tilbake, og om at vi som kjenner Jesus er kroppen hans på jorda nå. Det er mye jeg ikke skjønner, men at Jesus er glad i meg har jeg skjønt.

Hva sier Bibelen?

Åp 5:9-12

Og de synger en ny sang og sier: Verdig er du til å ta imot boken og åpne seglene på den, fordi du ble slaktet og med ditt blod kjøpte oss til Gud av hver stamme og tunge og folk og ætt, og gjorde dem til et kongerike og til prester for vår Gud.
Og de skal herske som konger på jorden.
Og jeg så, og jeg hørte røsten av mange engler omkring tronen og de fire livsvesener og de eldste – tallet på dem var ti tusen ganger ti tusen og tusen ganger tusen.
De sa med høy røst: Verdig er Lammet, som ble slaktet, til å få makt og rikdom og visdom og styrke og ære og pris og velsignelse! 

Luk 22:29-30

Jeg overgir riket til dere, slik som min Far overgav det til meg, for at dere skal ete og drikke ved mitt bord i mitt rike, og sitte på troner og dømme Israels tolv stammer

Ef 1:22-23

Alt la han under hans føtter, og gav ham som hode over alle ting til menigheten. som er hans legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.