13 - Skrot og søppel

Det er ikke alltid bare moro å dra på møte og så på tur, for mamma blir stressa, hun  klager på pappa og sier hun må passe på allting og at han bare roter. Jeg blir litt lei meg, for sånne ord virker nesten som søppel! De roter det til, og akkurat som en tom blikkboks eller knust flaske kan de bli liggende så noen skjærer seg på dem senere. Det så vi på turen i dag, vi fant et kjempefint sted å spise, men så måtte vi rydde søppel etter noen som hadde vært der før oss.

 

Hvorfor må det alltid være noen som legger igjen skrot? Jeg har en klassevenninne som alltid forteller det fæle hun har hørt om noen andre på skolen, om de som ikke er der akkurat da. Det er akkurat som om hun legger igjen skrot i hodet mitt, selv om noe av det kan være sant.

-Når vi bare er kommet av gårde på tur, pleier alt å bli bra. Selv om vi kom litt sent til møtet, og pappa somla og prata med folk etterpå, så er det kjempekoselig når vi har kommet ut i det grønne. Ser du mamma og pappa koser seg hos hverandre nå? Det er flaut når de kysser, men jeg får en glad klump i magen når de sier fine ting til hverandre. Det er akkurat som om de gir blomster til hverandre!

Kanskje jeg klarer å finne noe i Bibelen selv også om dette, med bibelordbok og litt hjelp?

Ord 25:24

Bedre å bo i et hjørne på taket enn med trettekjær kvinne i felles hus.

Ord 31:10-12

En god hustru – hvem finner henne? Langt mer enn perler er hun verd. Hennes manns hjerte stoler på henne, og på vinning skorter det ikke. Hun gjør ham godt og intet ondt alle sitt livs dager.

Rom 12:10

Vær varmhjertet mot hverandre i broderkjærlighet! Kappes om å hedre hverandre!